Aktuelno Arhiva Bečke poete Kultura Objavljeno Pisci i ostali umetnici Početna PRILOZI

Ovacije i poklici ‘bravo’ za Terezu, Gabi i Radojku

Tri dive u Beču oduševile glazbene sladokusce.Bečka je publika ponovno bila na nogama. Dupkom punim kazalištem „Akzent“ u srijedu navečer u Beču orili su se najveći hitovi triju vrhunskih hrvatskih glazbenih umjetnica, Tereze Kesovije, Gabi Novak i Radojke Šverko, za koje su ih Bečani nagradili ovacijama, frenetičnim aplauzom i poklicima „Bravo“.
Tijekom dvosatnog koncerta bez stanke, tri su se dive uz sjajan prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele izmjenjivale sa svojim kultnim hitovima, koji su rezultat njihovih dugogodišnjih uspješnih karijera.Koncert upriličen u čast skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji je izazvao veliko zanimanje bečke publike, bio je pravi praznik za glazbene sladokusce.
Prekrasno glazbeno putovanje Tereze, Gabi i Radojke u skladu s njihovom zavidnom reputacijom i vrhunska produkcija ovog hvale vrijednog projekta pod naslovom „Dive“ ostat će u sjećanju svim nazočnima u bečkom Akzentu.
Koncertu je bio nazočan i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.
– Bio je to koncert za sjećanje, veliki uspjeh Tri najuglednije dive hrvatske glazbene scene u Beču, koje već desetljećima oduševljavaju publiku širom svijeta – rekla je ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču i muzikolog dr. Zdenka Weber. Istaknula je kako su potvrda tome i sjajna atmosfera nabijena emocijama i ovacije, kojima je publika ispratila Dive, nakon brojnih njihovih dodataka i vraćanja na pozornicu.

 OBJAVA: 13.06.2013 / 16:12 PROSLEDIO ILE ZAGRAC

  

AKTUELNO