Aktuelno Bečke poete Naslovna Nekategorisano

BEČKE POETE NA REDOVNOM RADNOM ZADATKU U PRIPREMI KOMEDIJE

ZTUJI WQETEWRT OKSvake nedelje u popodnevnim satima imamo probe u kulturnom centru WUK (VUK ( Radionica i dom kulture ), jedan od najvećih kulturnih centara Evrope. ima mesta za 130 autonomno organizovanih grupa i pojedinačnih inicijativa …) WUK, nije samo prostor koga povoljno koristimo već i mesto koje nam omogućava da ono što pripremimo i promovišemo.Osim toga moguće je da se upoznamo sa drugim grupama i aktivistima sa kojima delimo taj kulturni prostor.

.  .  .U komedija se radi  o „pravednosti“

Naš trenutni rad se bazira na novonastalu komediju, “Jedna asocijacija na čudo u Šarganu”. Istoimena komedija od Simovića nam je i poslužila kao uzor. Jedan deo novonastale komedije smo izveli 8. decembra prošle godine. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji ste nas podržali. Ovo je sad priprema da opravdamo vaše poverenje i obogatimo onim što je tada nedostajalo. U ovom komadu koji je u stvari jedna tragikomedija, ističe se karakter glavne uloge a to je “vlasnica kafane”, koja sve ostale osobe kritikuje a sebe pokazuje kao najpravednijom itd… da bi se na kraju ispostavilo da sve greške, koje su drugi u suštini činili, a ona ih za iste kritikovala, činila i ona, čak i mnogo gore. Na kraju uspeva i za ubistvo koje je sama počinila okrivi druge. Humor ne izostaje kao ni određeni šarm , čak i u najtragičnijem momentu neće upasti u melanholiju već ostaje samouverena, pa i na kraju, kada se razotkriva rešenje zagonetke uspeva da ubedljivo održi lažnu pravednost. Komad koji traje skoro dva sata zahteva mnogo rada i mnogo strpljenja novonastalih glumaca.
.    .   .Poruka
U Beču, kao i u mnogim drugim gradovima, osim u našoj bivšoj domovini i nešto u Švajcarskoj, niko drugi ne radi ovoliko zahtevne i ambiciozne zadatke, kao što se radi u Udruženju „Bečkih poeta“. Ujedno, poručujemo i onima koji bi se oprobali u glumi, da nam se jave za uloge ili duple posade. Nama možete pisati i preko facebook- a Urednica Mirel Tomas