Bečke poete Kultura Početna

„Deda mraz“u klubu bečkih poeta!

Udruženje “ Wiener Poeten, Künstler und Šeširijade Veranstaltung“ kao originalni naziv koji bi ovom prilikom spomenili, šta bi u prevodu značilo; „Bečke poete, umetnici i šeširijada“, potpuni naziv pod kojim smo registrovani, upravo u decembru 2013 g. Tako da nam je decembar uvek i godišnjica na kojoj se pravi pregled svega što se dešavalo u toku godine i to šta je bilo dobro i šta bi moglo bolje u narednom periodu. Ove godine su sve aktivnosti svedene na nekoliko i to sasvim umanjenih i simboličnih obeležavanja. Time smo pokazali da ima uvek onih koji podržavaju ovu ideju -ideja, najbolje rečeno. Jer u ovom poduhvatu mogu izneti nešto novo samo oni koji imaju svoje sopstvene ideje i one koji će te ideje i da sprovedu u delo.
Biti u mogućnosti da današnjoj javnosti predstavimo šta smo to mi u Beču i ono šta mi izdvajamo iz naše bogate književnosti i sve to povezati i sa svetskom u našem malom klubu – kroz razna dešavanja je veliki zalogaj.Osim toga mi smo već, 2019 bili izdavači ukupno 4 knjige, 2 zbirke Velibora Antanasijevica, jednu zbirku , Živadinke Weiss i jednu zajedničku knjigu pod naslovom „Nostalgija“. To će se i nastaviti u 2021 g. priprema se izdanje zbirke pesama pod naslovom: „Za samo jedan kamen pod glavu“ autorke Mirel Tomas i drugih promocija koje će biti na dnevnom redu, nadamo se nakon okončaja epidemije.
Krajem januvara 2021 g. nastavit ćemo Etno besede“ koja nije u potpunosti izvedena. U toku januvara predstavit ćemo i naš program za novu sezonu. Te teme i sve ostale je u upravo jučer na poslednjem sastanku u ovoj godini bilo u klubu. U toku sastanka iznenadila nas je naš dugogodišnji član, Katarina Markovic i priredila nam opštu zabavu u iniformi „deda mraza“ sa kolačima i ostalim ponudama za večeru i poslastice. Tako da je naš sastanak završio sa kuvanim vinom, večerom i tortom kako to i dolikuje za kraj godine i ako toliko toga nismo planirali. Sretna zajednica sastojala se, pored Karatine Markovic, i od ostalih umetnika: Marijan Makedonski, Zoran Radosavljavic, Sandra Belmuš, Noemi Božinovic, Vojislav Besedić i Mirel Tomaš

AKTUELNO