Aktuelno Arhiva

OPET UBIJENA ŽENA

Već je 11 ubijenih žena u Austriji!
Poslednje nedelje 3 ubijene žene, jedna je iz naših redova, upravo vidim na TV- 24 kako familija Markovic , otac i brat plaču. Šta vam sve to kaže? Mnogima ništa.
Žene polažu svoj život u zabludi svog sopstvenog ubeđenja. Ubeđenja da neće biti najgore. Zato što žene u odnosu na muškarce ne bi uradile najgore.
Treba li trpeti Stokera koji vas prate u stopu, pozivaju, iznenada susreću i pored svih opomena. Svaka žena treba, prvo da pomisli da se to može završiti onako kako muškarci ne retko kažu u pretnji. to jest smrću.
Ako u to ne verujemo onda smo i same sebe osudile. Svaka, od ovih ubijenih žena je poznavala njenog ubicu, jer je on bio muž, partner ili želi na silu da to bude. Muškarci to ne rade iz ljubavi. Oni to rade iz jedno iz razloga, zato što se osećaju povređeno. Oni (mislim uvek na muškarce ubice) su kao mala deca koji su naučili sve dobiti šta požele, to ih kao odrasle ljude otera neretko u zatvor.
Zašto? Nesposobni su da obuzdaju svoj bes. Oni smatraju da im žena prirodno pripada kao i neka stvar. To su obično duboko – patrijarhalni mozgovi koji još uvek gledaju samo nazad u ona vremena kada niko nije zaštitio žene. Očevi su udavali decu od 12 godina. Zločin. A, oni koji su dobijali tu decu mogli su da rade šta hoće sa njima. Nažalost i danas u nekim zemljama . Ali, ako mi ovde u ovom svetu i dalje ne možemo spasiti svoj život od svog partnera ili muža koji je više puta pokazao kako je na ivici strpljenja a da to vama ništa ne znači -onda se može desiti i ovo što se desilo ovim 11 žena. Ne rizikujete samo vaš lični život već deca ostaju bez majke a bez oca su svakako ostali. Nažalost, žene ostaju i dalje u takvoj vezi zato što vole a pri tome ne mogu proračunati da on njih odavno mrzi i da je samo navika još prisutna.
Zato, ne čekajte da bude kasno. Spasite se svake veze u kojoj imate i najmanji strah. Strah je pokazatelj da preti zlo. Samo je potrebno potražiti pomoć.

AKTUELNO