Aktuelno Naslovna Nekategorisano Pisci i ostali umetnici

Nikola Tesla – promocija uskoro u Beču od prof. Željka Sarića

NIKOLA TESLA -PROMOCIJA U BEČUNikola tesla je nesumnjivo najveći pronalazač u istoriji elektrotehnike, a ono što ga čini posebno fascinantnim jesu prikazane Tesline interospektivne analize mentalne kontrole i krematskih vizija. U radu je ukazano da one mogu poslužiti kao izuzetna „studija slučaja “ za razumevanje kako biofizičke osnovne transpersonalne psihologije, tako i kontrole kremativnih procesa, u meditaciji i spavanju.
KLJUČNO: Nikola Tesla: kvantno-holografska priroda svesti/ Normalna i izmenjena stanja svesti/ Dva modusa spoznaje/ Kontrola kreativnih procesa u meditaciji u snu…. Fenomen dubokih krematskih uvida je poznat mnogim stvaraocima u oblasti nauke i umetnosti. Najčešće, posle izvesnog napora da se razreši neki problem.Međutim, sam čin kreacije odigrava se na podsvesnom nivou, i do sada je izmicao raconalnoj naučnoj analizi. Upravo zato su Tesline introspektivne analize kreativnih faza dragocena“ studija slučaja“/biofizičke prirode kreativnosti). Tesla je bio apsolutno ubeđen u sličnost naučni i umetničkih ideja: One dolaze iz istog izvora. To gledište je slično Platonovom, ali Tesla do njega nije došao kroz filozofske spekulacije, već je iskustvom dolazio do sasvim drugih vizija koje je bile daleko savršenije i znalački objašnjene… To, kao i mnogo činjenica koje ćete imati priliku da čujete na promociji njegovog dela od autora i pisca Željka Sarića prof. Teslinih nauka iz Beograda.Prof.Željko Sarić će pri tome predstaviti sva svoja dela i tu će te naći sve ono što ste ikada poželeli.

Promocija će se odtžati u udruženju BEČKE POETE, zbog ograničenog mesta molim da se zainteresovani  prijave u koliko su zainteresovani. Urednica: Mirel Tomas