Aktuelno Bečke poete Kultura Početna

Bečka „Šeširijada“ na turističkoj predstavi Beograda u Beču

Turistička organizacija Beograda i Ambasade Republike Srbije u Beču, 28.11.2019 g, predstavili su sjajan aranžman Beograda, i Beograda na vodi, kao i mnoge turističke lepote u futurističkom avionskom snimku koji, skoro da nije propustio ni jedan značajan turustički objekt niti ambijent. Beograd je prikaznan kao najlepši grad na ovom delu sveta, sa svim svojim prelepim ,“ razglednicama“, grada koji je upravo zbog svog polažaja  bio više puta osvajan i porobljavan,  ali to je danas BeoGrad, kako ga mi, koji smo daleko priželjkujemo. 
Muičku zabavu priredio je ansambl, „DINAMIKA“, Katarina Ranic Cavic, koja je studie violine  završila u Beogradu, Hmburgu, dugogodišnji član „Hamburger Philharmonie Orchester“. Ko jednom doživi  muziku ove violinistkinje, ostaje očaran umećem njenog izvođenja, koja potpuno opravdava ime koje su sebi dali, „DINAMIKA“, za njihov ansambl. Milovan Jovanovic, vođa grupe II, u Beogradskoj Filharmoniji, nastupa sa najvećim zvezdama muzičke scene, neizbežno je primetiti njegov šarm, dok svaku notu sa violine, „otkiva“ i šalje ih da lebde, prateći u stopu note njene violine.Njihova sibioza je toliko skladna da je pravi doživljaj slušati  ih  a,  i  gledati.
Bogdan Čavic, dugogodišnji Dj nastupa sa popo -rok zvezdama i izradio aranžmane za ansambl „Dinamika“.
Na ovoj, Turističkoj prezentaciji, predstavili su se mnoge poznate Bečlije kao i organizacija, „Šeširijade“-bečkih poeta,  koju su predstavile, Mirjana Rab, Bojan Pandurovic- snimatelj  i  moja malenkost, Mirel Tomas.
Zahvaljujem organizatorima, Turističke organizacije Beograd i Ambasadi Beč, kao i TV ekipi za snimke koje su napravili. 
(Fotografije će biti dodate za sad samo neke sa telefona privatne)

 

AKTUELNO