Aktuelno Bečke poete Kultura Pisci i ostali umetnici Početna

8. BEČKA ŠEŠIRIJADA

8. BEČKA ŠEŠIRIJADA
Bečka šeširijada je i osmi put održana od udruženja bečkih poeta, ispred kojih je Mirel Tomas kao organizator. Ova manifestacija promoviše naše pisce, književnike i ostale umetnike koji se spominju u vremenu nastanka Sladarlije i sve šta se spominje vezano za ovu boemsku četvrt. Skladno tome i mi u Beču priređujemo recitacije i izvodimo scene upravo onako amaterski kao što su možda i nekadašnji pisci u svojim počecima radili. Po ugledu na to spremili smo komediju Bardonka u skraćenom obliku izveli na šeširijadi.Zatim književni deo i takmičarski  kao deo programa. Voditelji programa bili su, Milena Dobric, Dragan Mikšic. Učesnici u umetničkom delu programa: Dragana Jovanovic Stana Rakić Dokic, Katarina Markovic, Marjan Denkov Makedonski, Dragana Jovanovic, Nikolin Ikonar, Viktorija Velkova, Gordana Simic, Mirjana Petrovic, Aleksandar Danilovic, Marjan Denkov Makedonski, Mijo Ćukurin.Katarina Markovic.Nermina Agovic.Milinko Beganovic.
Na 8.šeširijadi u Beču, birani su najlepši šeširi. Brojevi se podele i prošetaju se svi kroz prostor da bi na kraju dobili ocenu za svoj šešir. Tom prilikom su ocenjena iz svake prijavljene grupe po tri šešira. Ali, bila je utakmice Srbije sa Engleskom i naš pobednik koji je dobio drugo mesto, morao je brzo otići, tako da nismo uspeli da upišemo ko je osvojio drugo mesto. Ostali smo, pri tome samo sa dva meto na takmičenju muških šešira. Važno je da su odluke tačno sabrane i da je rezultat uvek dostupan za pregled. I ako je zabavno trudimo se da bude važeće. Pobednici su za muške šešire bili: 1. Mesto Danilovic Aleksandar, nije ni čudo prethodno je danima tražio najbolji šešir pa neka košta šta košta, 2. Mesto zauzeo je Marjan Denkov. Trećeg za sad nemamo. Za najbolji ženski šešir nagrađena je: 1.Mesto, Stana Rakić Dokic 2. Mesto, Zorica Markovic, 3. Mesto, Dijana Skilich. Imali smo ove godine i Etno šešire, dame su iz poznatog društva „Beli Anđeo“ iz Bijaljine i vredne ruke iz Bele Crkve osvojile su: 1. Mesto, Đorđević Jovan 2. Mesto, Radinka Todić, 3. Mesto, Tanasić Miša. Vidno zadovoljne lepim izgledima, kako se kaže, „budite lepi i mladi na bečkoj šeširijadi“. Nadam da nije puno obećano u našim porukama.
Jedan od zabavnih delova programa je, bacanje šešira na štap. Da bi uspeli nabaciti šešir na štap treba više krugova proći i svaki put promašiti da bi na kraju uspeli. Ovog puta su uspeli: 1. Mesto, Aleksandar Danilovic 2. Mesto, Ivica Nikolic, 3. Mesto, Damir Simic. Pobeda im je donela medalje i trofeje koje će da krase njihove vitrine i uspomenu na lepo događaj. Bacaje šešira na štap: 1 Mesto Aleksandar Danilovic 2 Mesto Ivica Nikolic, 3 Mesto Damir Simic . Fotografije snimila studio FotoArt Nikonnina.

Muški šešir pobedio:
1. Mesto, Aleksandar Danilovic
3. Mesto, Marjan Makedonski

Ženski šešir pobedile
1. Mesto, Stana Rakić Dokic
2. Mesto, Zorica Markovic
3. Mesto, Dijana Skilich

Muški šešir pobedio:
1. Mesto, Aleksandar Danilovic
3. Mesto, Marjan Makedonski

Bacaje šešira na štap:
1. Mesto, Aleksandar Danilovic
2. Mesto, Ivica Nikolic
3. Mesto, Damir Simic

Pobednici etno šešira
1. Mesto, Đorđević Jovan
2. Mesto, Radinka Todić
3. Mesto, Tanasić Miša

 

AKTUELNO