Aktuelno Blog Kultura Naslovna Objavljeno Pisci i ostali umetnici

Jorgovanka Stević imala je najuspešniju prezentaciju nove knjige, o njenom ocu

Jorgovankini pijatelji i pijatelji pisane reči okupili su se u Renweg-u 22,  gde su imali priliku da poslušaju odlomke iz knjige koje je veoma lepo pročitala  Daria Stefano-Lili, Milinko Ametovic -Beganović koji je po želji   domaćina večeri, izveo i svoju   monodramu „Labudova krila“,. Osim toga imali smo muzičara koji je na kraju  zabavio uz muziku i melodiju kako to i dolikuje ovakvim skupovima.
A sada  jedan mali deo teksta od Jorgovanke Stevic:   

     O  TATI : U svome životu, takvom kakv je bio, uspeo si da zadržiš osmeh na licu. Tvoje ogledalo duše, koj mi je mnogo značilo kada te nasmejanog vidim, moja se tuga i bol pretvara u srecu, gledajuće te nesrećnog, a srećnog. Tvoje srce ti je govorilo: smej se i kada si srećan i kada si tužan.
Bila  sam srećna što si ti, moj otac, bi baš takv. Tako me je opčinjvala tvoja skromnost kada dolaziš iz vojne službe svojoj kući, i od oficira se spuštaš na nivo pastira. Uzimajući u ruke štap, čuvaš svoje stado i svoje cvetnim livadama ograđenim šumom koja kao da livadu čuva samo za tebe. Zar nije divno  bilo imati takvog  oca, velikog u svetu malih? Kaže se, u svoj svojoj visini – ponizi se. E, to si bio ti – veliki, a mali. Ponosna sam na tebe i zbog toga….
Više možete čitati u ovoj knjizi koju naravno čeka na vas.

urednica: mirel tomas

About the author

Mirel Tomas

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Add Comment

Click here to post a comment