Aktuelno Bečke poete Kultura Početna

Knjiga,“Zov duše“ Živadinke Miloševic Weiss/ bečke poete

Drage „Bečlije“, akrivnosti bečkih poeta i moje malenkosti, Mirel Tomaš, su još za
jednu fasetu bogatije. A. to je ono i najvažnije u našim životima, da ostavimo dela koja imaju trajnu vrednost ili barem svoju ličnu poruku zapisanu negde u nekoj knjizi. Izdati svoju knjigu nie svakome moguća ili poznato. Osim toga, potrebna je podrška da neka knjiga ugleda svetslost dana nije dovoljna samo štamparija.
Danas je izašla neobična knjiga, autorke, Živadinke Miloševic Weiss, koja je izdala zbirku: pesama, poruka i mudrosti. Posebno je i to, što je ona kao vernik pisala i verske pored ostalih. Bila je 2 puta u „Svetoj zemlji“, i nakupila svetlosti verskog duha, koju je utkala u poruke, mudrosti i pesme. Pored toga, je svojim najbližima ostavila svoju, kako ona kaže ljubav koju je gajila za njih i njima na dar i uspomenu.
Ni malo manje nije vrednost njenog pisanja za čitaoca koji ovu knjigu budu pročitali, pronaći će pored niza bitnih i interesantnih dela i članak pod imenom „Psovka u našem narodu“, koju je u pogledu morala i vere sastavila. U jednoj rečenici je rekla: „Psovač je niži od životinje“.. Promocija će biti objavlja a zainteresovani mogu da se jave.
Mirel Tomas

AKTUELNO