Aktuelno Početna

U ovom vremenu i mali uspesi su veliki!

Za vreme  Korone koja traje već više od dve godine, uspeh je i opstati.  S obzirom da smo, posebno mi koji  se bavimo kulturnim radom, pored svih ostalih koji se ne bave ovim  aktivnostima, ugroženi zatvaranjem. Naš klub pesnika„BEČKE POTE“. na poziv organizatora  ruskog kluba, učestvovalo je   na susretu pesnika, koga  je organizovalo društvo „Ruske poete“, 6. avgusta u 10 Bezirk-u, Sportzentrum Gudrunstrasse, na pesničkoj   manifestaciji. Ispred kluba BEČKIH POETA  bili su: Sandra Balmuş,Katarina Markovic, Andrej Djurišic i Stana Rakić Đokic, Ćitani su stihovi na svim jezicima, naravno svako svoje autorske radove. I, ako je bila letnja pauza u kojoj i onako ne radimo ipak smo uspeli da se organizujemo. 
Kulturne aktivnosti našeg kluba „Bečke poete“ počinje 5 septembra svake jeseni pa i ove. Odmah 12 septembra održat će se „Sonetski prikaz po Gavri“, izuzetno delo pisca Borislava Gavrića, koju je izdao „Svet knjige -Beograd“  . Ovo delo je zaslužilo veliku pažnju. Pod naslovom „Neofaraoni i glad(ijatori)“, predstavit će se celu istinu uvijena u stih, koju ćemo lepo i „odmotati“ispred one publike koja se odluči za ovako dobru „Zakusku“ sonetskog umeća.
Kakav bi odgovor bio   ovom vremenu ako ne bi ništa radili  od  kulturnog bogatstva i stvaralačkog rada koje je žrtva korone. Nasuprot, pod ovim okolnostima i propisima  pripremamo 12 septembra u nedelju 17 h na adresi, Albin Hirsch Platz 1. u Beču,„Sonetni prikaz po Gavri“.Dobro nam došli!

AKTUELNO