Aktuelno Razno Reč urednika

PONOS JE SAMO ONO ŠTO SE RADOM,UČENJEM I LEPIM PONAŠANJEM STIČE U ŽIVOTU A NIKAKO HOMOSEKSUALNOST ILI NEKA SEKSUALNOST

Organizatori parade ponosa“ koja je juče iz sigurnosnih razloga zabranjena,upuäuju razne optužbe kao što su one, „ kako je država pala pred huliganima“…i druge.. Za hnomoseklualnu ili lesbejskjsku populaciju je narod tj. ostali narod koji nisu lezbejke i homoseksualci a trudi se na odružanju vrednosti braka,dece i familije – huligani i nemoralni.

Isto kao što smo dužni da čuvamo okolinu u kojoj živimo tako smo isto dužni da čuvamo i ljudsko, produženje i opstajanje faimilije kao prirodne zajednice u kojoj nastaje novi mladi čovek na ovoj planeti.Novi čovek beba nije nastala iz jednostrane jedinke već je podjednako potreban je i muškarac i žena. Ta deca su budići nosioci života koga i oni trebaju da nastave i produže stvarajući sebi naslednike u nastavku života na ovoj zemlji.Homoseklualcima nije i nemože niko braniti sexualinost niti im to neko ometa. Oni više ili manje javno žive dupli život jer mnogi žive i u bračnim zajednicama.Naravno da mnogi Gej žive zajedno sa svojim partnerima bez da im je neko poslao rešenje da oni to nesmiju i da im je to zabranjeno -znači slobodno je. Prema tome isto tako mogu da odu kod advokata ili notara koji će pravno upisati njihovu zajednicu i ako ima neko od partnera od drugog šta da nasledi to može biti tako i uređeno. Kao što je isto dozvoljeno svakom čoveku bez obzira na njegovu sexualnst i u svakoj zemlji pa i u Srbiji.
Xomosexualnoj populaciji nije to problem, njima je glavni problem da se stave baš na isto mesto sa hetereo zajednicama kao što je venćanje u matičnim uredima i crkvama jer time bi za njih bila jednakost potpuna i oni bi tim bili priznati kao i zajednice muškarca i žene. Homoseksualci i lezbejke pri tome zaboravljaju da se nikada ne mogu, čak da im država pozlati venčani ured i da im crkva stavi zlatne krune na glave -nemogu biti izjednačeni sa prirodnom zajednicom muškarca i žene. Niko osim homoseksualaca nije izašao pred svet i demonstrirao svoj sex.Treba li drštvo da vodi računa i o sexualnostima jer sexualnost je različita koliko su i ljudi. Zbog čega homoseksualci i lezbejke demonstriraju baš čin seksa; „ ono, kako se ljubi moško sa muškim izbacivši jezike pa kao se radi seks i to pozama na vozilima reprezentuju vozeći se po gradu. „To znači ono gledajte kako smo lepi“ ili ?Šta oni time pokazuju? Verovatno ono; „kako se to radi?.Ako je to reprezentacija pristojnog društva koje treba mome detetu da bude uzor onda se pitam šta to trebamo još da dopustimo i prećutimo i još da tu glupost nazivamo „ponos“. Treba li policija da podmetne svoje živote za tu mizeriju.Za njih je to ponos jer neznaju čim da se ponose osim toga.Ponos može da bude samo ono sto se radom, učenjem i lepim ponašajem steče u životu. Način na koji pojediac ima sex nemože biti ponos.Za homosexualce i lezbejke mi smo svi huligani jer nedozvoljavamo da se pravi demonstracija Gaj parade koja nema pozitivne logike niti respekt prema ostalima.Ni ostali narod nije se skinuo i popeo na platone vozila i reprezentovao svoj seks pred svetom.
Ako oni hoće da steknu neka prava onda i za to ima način da se konkretno definiše na kulturan način i u normalnim okvirima civilnog društva. Ali to nije popularno jer nije kao u zapadnim zemljama. U ovim zemljama to isto je samo cirkus-maskote to niko i nesmatra nečim važnim. Nije sve što je dopušteno u ovim zemljama moralno i pozitivno . Zar mora sve da se kopira ? Zar ne treba da imamo sopstvenu glavu za neke poteze već samo da bez razmišljanja radimo kao oni drugi!?Drugo, što nije baš zanemarljivo, za ovu paradu koja se pripremala već celu godinu samo iz Beča je otišlo nekoliko stotina pristalica te parade koji su se ovdje dopisivali preko interneta.To je samo iz ove male zemlje a koliko ih je iz drugih?

Ja smatram da se onaj sukob prošle godine u Beogradu mogao da izbegne ali samo na ovaj način kao juče što je izbegnut. Ako se te sramne parade nemogu sprečiti onda treba narod da napravi peticije i da se izjavi.Vođe ove parade su najavili tužbu kod Evropskog sudada bi se kaznila Srbija, jer šta njih interesuje Srbija a kamoli kako i kome treba prvo da se pomogne u toj zemlji!?.

Žao mije ali svako ima pravo na svoje mošljenje

AKTUELNO