Aktuelno Bečke poete Blog Kultura Objavljeno Pisci i ostali umetnici Početna

„Žikina šarenica“osvojila Beč -gostovala ovog vikenda u našem gradu

„Žikina šarenica“ je poznata viknd emisija ciji je autor Žika Niklic,
gostovala u Beču.Ova šarenica emituje se redovno svake subote i nedelje na RTS -u od 9-11 h.Sadrži zanimljive priloge i ljude koji imaju nešto da kažu i pokažu  od seljaka do akademca.Igre i pesme su redovan sastavni deo ove zabavne emisije koja se emituje  u „živo“. Do sada nisu gostovali  van Srbije, u  stvari  do ovog vikenda.Snimanje se održalo ispred Burgtheatra i kafea Lantmann-a. Za vreme samog snimanja kiša je je padala i bilo je hladno.Voditelj i autor Žika, nije dozvolio da program  padne u vodu,  niti je uzeo kišobran. Bio je mnogo hrabriji od nas koji smo gledali  obučeni u jakne i pokriveni  kišobranima. Žika nije ni jednog momenta oklevao zbog kiše nastavio je kao da je na t navikao. Ponekad  nas je ohrabrivao da  će kiša prestati, naravno kiša je prestala tek  posle snimanja.
Hrabar nije bio samo Žika, već se ni Šaban Šaulić nije dao pokriti  kišobranom i ako mu verovatno nije bilo baš lako. Pevao je kao slavuj  njegovu  omiljenju pesmu,verovatno mnogi vole njegove pesme.
Šaban je  divan čovek i umetnik koji se u životu istakao svojim  kvalitetom a nikada skandalima, zbog toga  je ne sumnjivo naj omiljeniji širom sveta
kod našeg naroda.U ovom programu je učetvovao i forklor najstarijeg kluba „Jedinstvo“-Beč. Više sreće imala je emisija koja je danas snimljena na bečkom Prateru, gde je sijalo i sunce do mile volje kao da je htelo da ih ogreje i zbog one hladne subote. Prema tome bila je poseta još masovnija a i učesnika mnogo više.
Ove emisije  možete naknadno  pogledati na sajtu RTS-a:
autor i urednica: mirel tomas
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/1392774/%C5%BDi
kina+%C5%A1arenica.html
urednica sajta:mirel tomas

AKTUELNO