Aktuelno Bečke poete Blog Kultura Naslovna Objavljeno Pisci i ostali umetnici

„Žikina šarenica“osvojila Beč -gostovala ovog vikenda u našem gradu

„Žikina šarenica“ je poznata viknd emisija ciji je autor Žika Niklic,
gostovala u Beču.Ova šarenica emituje se redovno svake subote i nedelje na RTS -u od 9-11 h.Sadrži zanimljive priloge i ljude koji imaju nešto da kažu i pokažu  od seljaka do akademca.Igre i pesme su redovan sastavni deo ove zabavne emisije koja se emituje  u „živo“. Do sada nisu gostovali  van Srbije, u  stvari  do ovog vikenda.Snimanje se održalo ispred Burgtheatra i kafea Lantmann-a. Za vreme samog snimanja kiša je je padala i bilo je hladno.Voditelj i autor Žika, nije dozvolio da program  padne u vodu,  niti je uzeo kišobran. Bio je mnogo hrabriji od nas koji smo gledali  obučeni u jakne i pokriveni  kišobranima. Žika nije ni jednog momenta oklevao zbog kiše nastavio je kao da je na t navikao. Ponekad  nas je ohrabrivao da  će kiša prestati, naravno kiša je prestala tek  posle snimanja.
Hrabar nije bio samo Žika, već se ni Šaban Šaulić nije dao pokriti  kišobranom i ako mu verovatno nije bilo baš lako. Pevao je kao slavuj  njegovu  omiljenju pesmu,verovatno mnogi vole njegove pesme.
Šaban je  divan čovek i umetnik koji se u životu istakao svojim  kvalitetom a nikada skandalima, zbog toga  je ne sumnjivo naj omiljeniji širom sveta
kod našeg naroda.U ovom programu je učetvovao i forklor najstarijeg kluba „Jedinstvo“-Beč. Više sreće imala je emisija koja je danas snimljena na bečkom Prateru, gde je sijalo i sunce do mile volje kao da je htelo da ih ogreje i zbog one hladne subote. Prema tome bila je poseta još masovnija a i učesnika mnogo više.
Ove emisije  možete naknadno  pogledati na sajtu RTS-a:
autor i urednica: mirel tomas
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/1392774/%C5%BDi
kina+%C5%A1arenica.html
urednica sajta:mirel tomas

About the author

Mirel Tomas

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Add Comment

Click here to post a comment