Arhiva Bečke poete Blog Kultura Pisci i ostali umetnici Početna PRILOZI Uredništvo

DODELJENA PRIZNANJA

U nedelju 30.juna.2019 g. dodeljena su priznanja za one koji se najviše ističu svojim doprinosom u klubu „Bečkih poeta“. Ova sezona završava sa nizom manjih i većih aktivnosti. Sve je to moguće samo onda kada svi učestvuju  i daju  zajedničku podršku bez koje se niti jedan rad  ne može zamisliti a posebno volonterski kao što je naš.

Mi   ne samo da nešto radimo da bi se navodno i zabavili, mi smo  primer mnogima da se u Beču radi i na ovom nivou. Naravno da smo ponosni na flolklor kluba, „Mokranjac“,“Bambi“, Jedinstvo  Beč“ i svih koji našu kulturu u stvari, to jest naša kultura ali „Austrija“ mora da bude ponosna na tu kulturu jer je ona stigla u ovu  zemlju i već odavno i  sastavni je  deo raznovrsne austrijske kulture.

Time, ne radimo mi nešto,  samo „naše“ već je to zajednička evropska kultura koju treba održati i posle onih koji su danas aktivni. Upravo to je i cilj, ma koliko je težak a ne retko   ga čak i oni koji su pojedini članovi po nekad onemogućavaju i prave od toga sitne svoje tezge a za društvo  prepreke na koje nikako nismo ponosni.  Na sreću, nas i naše bogate ideje posebno iskustvo i stabilnost, predsednice Mirel Tomas, koja uspeva sigurnim koracima da društvo vodi dalje  u bolje i kvalitetnije uspehe. Prva knjiga „Nostalgija“ je i mogućnost da se upoznate, kako je sve počelo a posebno da pročitate ono što se retko ko usudi da  napiše a to je, ko smo to mi? Promociju ove knjige očekujemo na jesen.

Za kraj sezone u klubu“Bečkih poeta“, dodeljene su zaslužene zahvalnice i pohvalnice za vredne članove! Uz to, po želji pesnika i pesničko veče, svako od članova je čitao svoje ili iz knjige, „Nostalgija“ nečije pesme od onih koji nisu prisutni . Osim toga Migula Martinovic nam, je izveo „Ljubu Moljca“.Sada može nastupiti i letnji odmor za one koji odmaraju.

Priznja dodeljenna: Žana Popovic,Katarina Kaca Stevic-Titovic,Velibor Antanasijevic,Pohahontas Danica,Luca Tadijanovic,Zorica Mitic,Zorica Isailović,Malina Marina Jankovic,Katarina Markovic,Jana Jevtic,Jelenko Malinic,Migula Matrinovic,Draginja Mladenovic i Radojka Coudek.

AKTUELNO