Aktuelno Arhiva Bečke poete Blog Početna

KNJIGA „SRBI U AUSTRIJI“

KNJIGA „SRBI U AUSTRIJI“
Istorijsko i savremeno na jednom mestu! O, nama koji smo nosioci onog našeg srpskog imena i porekla, decenije i vekovi življenja u ovoj zemlji.
I još mnogo više, evo nekoliko poglavlja: Prvi žitelji austrijske prestonice/ Intelektialna i vojna elita/
Istorijski pojam od od 16 veka/ Srpska Pravoslavna Crkva u monarhiji i posle/ Političke emigracije/ Dolazak Gastarbeitera/ Srbi u pokrajinama Austrije/
Beč kao glavni grad srpske Dijaspore/ Srbin u državnoj OPERI/ Bečke poete/
Kulturni čuvari srpstva-klubovi/ Srpski poslovni i uspešni/ Humanitarni Srbi/ Govori srpski da se prepoznaješ/ Asimilacija guta ljude / Zemlja srpskih doplomata / Nova generacija/ KO JE KO? Ovo su samo neka poglavlja u skoro 600 stranica ove divne moderne knjige. Ova knjiga je za sve nas,  ogledalo koje nam služi da vidimo,  kako vredi biti ono šta si!  I,  da vredi se truditi za društvo jer i društvo se trudi o tebi. Ovo je takođe jedan primer ovih autora: Svetlane Matić, poznate po njenom profesorskom radu u bečkim školama i po njenim knjigama od kojih najpoznatija „Mina Karadžic“ i druge i,  Marka Lpušine, kome se može dopisati epitet, „Planetarnog pisca“. Po njegovim brojnim i veoma značajnim delima dokazao je da mu zaslužno pripada ovaj  epitet. Evo samo nekih njegovih knjiga čiji su naslovi:
„Srbi u Americi“, (2000.), (2001.)“Najbogatiji Srbi sveta“ (1999.), (2000.), (2003.), „Tajne službe sveta“ (2005.)“Tajne službe sveta“ (2005.) Ubice u ime države,(2009), Srbi u Australiji“ (2012) , „Srbi u Skandinaviji“ (2012)“Sve mafije sveta“ (2000),“ I još više od 50 najboljih naslova među kojima je i ova knjiga „Srbi u Beču“, naslov koga sam dugo očekivala sa zahvalnošću i njemu i Svetlani Matic, kao i svima saradnicima i nezaobilazno najboljoj štampariji,  „Prometej“- Novi Sad.

AKTUELNO