Jedan od najpoznatijih naših pisaca je Momo Kapor, čije priče su u udruženju BEČKE POETE, večeras su čitali: Stana Rakić Dokić, Gordana Subašić, Mirel Tomas, Mijo Ćukurin, Mirjana Petrović. Momo kako su ga zvali je 2008. godine, bio u Beču gde je predstavio svoju knjigu, „Dragi naši“, koju je izdala, NIDDA Verlag -VESTI o11. Pozivni broj za Beograd je 011, a i bio je naziv rubrike koju je pisao upravo za Frankfurtske VESTI. U Beču, 2007. godine, imali smo priliku da upoznam pisca, slikara koji je napisao više od 20 knjiga i romana koji se i danas nalaze na listama bestselera. Njegov opus upotpunjuje dvadesetak izvedenih radio i TV kao i pozorišnih drama, filmskih scenarija. Autor je mnogih televizijskih emisija i ratni reporter. Preveden je na 15 svetskih jezika. Šta reći za našeg savremenika koji je doživeo veliku slavu za života a preminuo 2010 u 72 godine. Večeras smo njemu posvetili veče i čitali ono što je objavio upravo u ovoj knjizi. „Dragi naši“ iz koje smo izdvojili mnoge priče koje su nam veoma bliske, kao lek protiv nostalgije.Neki od naslova bili su: Tursku ili espreso?, Razvod na srpski način, Dvojnik, Sarajevski bluz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+5
 
 
Stana Rakic Dokic, Danica Marinkovic und 31 weitere Personen
 
1 Kommentar
 
Gefällt mir
 

 

 
 
Kommentieren
 
 
Teilen
 

1 Kommentar

 

Relevanteste

 
 
 
 
 
 
 
 

Mirel Tomas hat eine Erinnerung geteilt.

Prepoznajte u ovom gradu ko je stvarni stvaralac a ko je samo menadžer i od kulture pravi više ne kulture i ne služi nama na čast.
Ako se samo jednom zastidimo onoga šta čujemo i vidimo oda to nije za tebe jer si prepoznala/o da to ne ide i da bi i ti to bolje i drugačije. U tom slučaju razmišljaj dalje. Verujem u vašu intelektualnost i onih koji to ne pokazuju.

 
18. Sept.
 
Stana Rakic Dokic, Danica Marinkovic und 10 weitere Personen
 
1 Kommentar
 
Gefällt mir
 

 

 
 
Kommentieren
 

1 Kommentar

 

Relevanteste

 
 
 
 
 
 
 
 
Ponesi sa sela „obraz“, iz grada manire, onda si kompletan. Takođe si kompletan ako pored svih obaveza nađeš vremena i za nešto tvoje a još više ako je iz kulture. Zato se nedeljom družimo. Pošalji poruku.
Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person, außen und Text
 
 
 
Danica Marinkovic, Novica Pantelic und 16 weitere Personen
 
 
 
Gefällt mir
 

 

 
 
Kommentieren
 
 
Teilen
 

0 Kommentare