Aktuelno Nekategorisano

Koriste i Bečlije u političko mešanje u Srbiji

Predavanje u udruženju, „Zajednici Srpskih klubova u Beču“, u čijim prostorijama je, „Integraciono kulturno udruzenje – Fokus“, na čelu sa predsednicom, Vesnom Klinger -Jovanovic,  22.aprila u 19 sati predstavilo: Geopolitičara – doktora, vojnog stručnjaka – akademika i druge doktore  velikih imana koji su  održali  predavanje našim građanima njih (40 +-), koji u najvećoj većini nemaju poznavanja tih tema. Mnogi od njih ne prate, nauku a ni politiku ni na TV-ju. Šta je značilo to predavanje i čemu je to služilo, pita se svako ko je bio tamo a, posebno zato što su doveli ovako zvučna imena: Prof.dr. Dragan Petrovic (4 doktorata), genarel, prof. dr. Mitar Kovač-vojni sručnjak, prof.dr. Borislav Antonijevic, prof dr. Aleksandar Đikic. Zašto se neko od ovih školovanih ljudi oglasio pred kraj predavanja energično protiv predsednika Srbije nije objašnjivo a najmanje što im niko nije ni protivrečio?   Da se razume: Zajednica klubova, kako je mi jednostavnije nazivamo   izjasnila se  da je uz Predsednika Srbije Vučića (vidi sliku), da bi u prostorijama istog omogućila predavanje na kome su  izmedju ostalog javno pale reči   protiv predsednika Srbije.

Zamerke našem društvu iz Beča koji su tamo došli očekujući samo lepu reč je da sebi ne stavljaju etiketu nečijih pristalica „bez glave“, upravo to govori o nama. Očevidno  je  da neke osobe iz Beča koriste neiskvarena bića Bečlija u svoje političko mešanje u Srbiji.  Ne bi trebali da se, za radi druženja ne pitamo baš ništa i da pomažemo tamo gde ne možemo pomoći osim ako hoćemo pomoći organizatoru koga je neko platio , da ovo organizuje. Jer takva imena nigde ne idu  da bi trošili svoj novac već ako ih neko podrži i  dobro plati.

Zar je lepo da stavljamo sebi etiketu na kojoj piše „šta oni znaju“. Među nama ima i onih koji ne stoje iza toga i takvog napada.   A, najvažnije je da shvatimo da mi nećemo menjati predsednika Srbije. Predsednika će da izaberu oni koji tamo žive. To treba da nam je jednom za uvek jasno. Mi ćemo birati ovde predsednika gde živimo. A ko može i ko ima još pasoš Srbije naka podrži na izborima kandidata koga hoće a ne da i bez otvorene kampanje trujemo dušu miržnjom i napadima onih kojima nije uspelo da povrate staru vlast u Srbiji.    Mirel Tomas  

AKTUELNO