Aktuelno Bečke poete Kultura Početna

#Pesničko veče 12. novembra 2023 godine/bečke poete

Beautiful face of a girl with closed eyes on a black background. Red lips. Logo for a beauty salon. Vector fashion illustration.

Pesničko veče 12. novembra 2023 godine.

Odakle da počnem da vam ukratko ispričam o nama kao klubu bečkih poeta.
U ovim prostorijama smo od 2014 godine.Od tada do danas je bilo mnogo događaja jer svake godine napravimo nekoliko manifestacija:
Pesničke večeri, dan žena, promocije knjiga, šeširijade do sada 7 po redu, etno večeri i slikarsku izložbu smo uspeli da priredimo.

Male scene, komedije izvodimo na tim događajima.Svake nedelje čitamo poeziju i prozu od naših pisaca, pored priprema za sledeće okupljanje.Najviše rada iznela je naša predsednica, Mirel Tomas i ako ona ne voli da je tako nazivamo a pored nje svi koji su bili i koji su danas u ovoj priči a neki su večeras pripremili svoje pesmice.

Neki će svojim prisustvom obogatiti večerašnju veče prvi put i to je veličanstveno u ovom današnjem vremenu koje je opterećeno svim i svačim u životu te se, tek nekoliko trenutaka može  se odvojiti još i za neku lepu reč naše kulture u ovoj zemlji i ovom velikom gradu, gde nas živi jako veliki broj, kao da smo jedan veci grad u ovoj metropoli a po onome šta pokazujemo i kako se ističemo, znanjem, kulturnim priređivanjima ili nekom solidarnošću, izgleda kao da smo samo jedno manje selo u ovom velikom dvomilionskom gradu.

Zbog toga smo zahvalni i za ovo vašeg srca koje odvojite a posebno smo zahvalni entuzijastima koji svake nedelje uzmu nekoliko sati svog života i ulože u ovo šta se radi u klubu.Nastavite da se trudite i upisujmo  se u knjige koje ćemo ostaviti nekim drugim generacijama da znaju da smo bili i intelektualno radili. Dobro nam došli i ostali sa nama.

 

AKTUELNO