Aktuelno Kultura Naslovna Pisci i ostali umetnici Razno

Предавање у организацији Просвјете: Љековито биље у савременој медицини

 

У недјељу 04.05.2014. у Храму Светог Саве у Бечу је одржано јако занимљиво предавање о употреби љековитог биља у лијечењу болести. Предавач је била госпођа Драгица Бојовић, доктор природних наука, магистар фармације.
Била је ово јединствена прилика да о љековитости биљака и предности природног начина лијечења чујемо од особе која је високо квалификована у области фармације.
Наши простори, а посебно Црна Гора, одакле нам долази и наша предавачица, спадају у сам свјетски врх по избору и квалитету љековитог биља, али како смо могли чути у току предавања, по кориштењу љековитог биља у лијечењу нисмо у свјетском врху, напротив.
Госпођа Бојовић нам је у току предавања представила биљну апотеку „Свети Василије Острошки“,  јединствену  у Црној Гори, а и шире. Ова биљна апотека је наставак традиције кориштења биља у лијечењу болести из наша три манастира Митрополије црногорско – приморске:  Ћелија Пиперска, Св. Никола из Ријеке Црнојевића и Св. Стефан из Дуљева. Сви производи из понуде ове биљне апотеке, а има их преко двије стотине, раде се по рецептурама из манастирских ризница, насталих кроз вишевјековно искуство, које су  прилагођене савременим фармацеутским методама и гаранција су љековитости и квалитета. Производи су високо квалитетни, а госпођа доктор Бојовић својим знањем и звањем је одговорна за такав стандард.
Како су здравље и лијечење увијек актуелне теме, и на овом предавању, након излагања госпође Бојовић, развила се врло активна дискусија са врло захтијевним  питањима. Дискусија је трајала преко једног сата. Више информација о овој теми и о овој јединственој установи можете наћи на официјелној страници:
http://biljna-apoteka.me/ .
Просвјета се посебно захваљује оцу Петру Панићу из цркве св. Саве у Бечу, на великој помоћи у организовању овог предавања.
За Просвјету, Жељко Гашић, подпредсједник
 

 

About the author

Mirel Tomas

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

Add Comment

Click here to post a comment