Blog Početna

NE BUDI UBICA!

Mi u Austriji smo disciplinovani i zbog toga ipak bolje prolazimo nego mnogi drugi u nekim zemljama koje su strašno zahvaćene virusom kovit 19 posle Kine. Nažalost Italija je u ovih dana prevazišla stradanja od virusa i ima već danas više žrtava nego što je imala Kina.  Mnogi naši ovde u Beču ne poštuju ovu opasnost, dolaze kod drugih u kuću i ako znaju da ih dirktno ugrožavaju, ipak oni koji ih prime nemaju hrabrosti reći Ne. 
Pitate li se, da li dobro činite onima kod kojih dodjete u posetu?
SVAKI koji danas odlazi u kuću kod drugog a ne živi u tom stanu on može da bude ubica. Ne zato što želi nekome zlo, već zato što nema razumevanja kolika je to opasnost da on sam prenese ovaj virus na osobu koja to neće moći preživeti.Nadam se da će ovo bar neko pročitati  i da poštedi svoje prijatelje, poznanike, familiju njene ili njegove posete i rizika kojeg trebaju biti svesni i jednostavno ne biti „ubica“.

Problem danas imaju mnogi naši ljudi koji rade na crno, oni sad nemaju posla i obično ni stana već stanuju kod nekoga ko u ovom slučaju i sam ima problem. Zato je veoma važno i toga biti svestan i razmisliti o svojoj budućnosti jer možda ima života i u matičnoj državi i ne morate ostati ubeđeni  da je uvek   onako kako ste ostavili zavičaj  kada ste ga napustili i krnuli u neizvesnot.

A, sada vam ostavljam telefonske brojeve na koje treba da se javite ako osetiti da ste dobili temperaturu ili bilo koje simptome bolesti i to blagovremeno.

Coronavirus Hotline: 0800 555 621  a ako je hitno onda se zove broj: 1450 

AKTUELNO